Bergansiuskazerne

Berganiuskazerne Ede B.V. - een vennootschap van Reek Real Estate Investments en WJ Vastgoed - heeft 20 appartementen en 4 studio’s ontwikkeld.

WJ Projects B.V. zal de 24 huurwoningen realiseren in opdracht van Stichting Bewaarder Duurzaamwoningen.

In dit gebouw op het voormalige kazerneterrein worden 20 appartementen en 4 studio’s met een gezamenlijke berging en 27 parkeerplaatsen gerealiseerd. Hierbij gaat het om twee- en driekamerappartementen met een woonoppervlakte die varieert tussen 53 en 125 m2. Omdat het betreffende kazernegebouw, dat uit 1935 stamt, een Rijksmonument is, wordt de transformatie naar 24 huurwoningen uitgevoerd onder het toeziend oog van de gemeente Ede en Monumentenzorg.

SPECIALE EISEN Volgens Aron Reek, eigenaar van ontwikkelaar Reek Real Estate Investments B.V. en mede-eigenaar van Bergansius Kazerne Ede B.V., brengt het monumentale karakter van het pand met zich mee dat andere richtlijnen worden gehanteerd dan bij andere transformatieprojecten. ,,Om de bijzondere uitstraling van het pand te behouden, worden speciale eisen gesteld, bijvoorbeeld ten aanzien van de renovatie van de gevel en kozijnen. In dat kader wordt ook de monumentale, kenmerkende klokkentoren van het gebouw teruggeplaatst. Het is een prachtig gebouw dat nu met liefde en aandacht tot een bijzondere woonlocatie wordt omgebouwd.”

VELUWSE POORT De P.L. Bergansiuskazerne is onderdeel van woningbouwproject Veluwse Poort, aan de oostkant van Ede. Het terrein ligt vlakbij het bos en op tien minuten lopen van NS-station Ede-Wageningen en het centrum van Ede. Daarnaast is het gemakkelijk bereikbaar vanaf snelweg A12. ,,Daarmee is dit project ook aantrekkelijk voor woningzoekenden in Amersfoort en Arnhem”, aldus Reek. ,,Net als heel Nederland kennen ook deze regio’s een groot tekort aan huurwoningen in het middensegment.”

LABEL A De 24 appartementen die in het kazernegebouw worden gerealiseerd, moeten worden voorzien van energielabel A. ,,Label A was een voorwaarde voor aankoop door het Duurzaam woningen Fonds, en het is een ambitie die we delen. Als ontwikkelaar vinden we het belangrijk dat transformatieprojecten duurzaam worden uitgevoerd. Niet alleen vanwege de bijdrage aan een beter milieu, maar ook omdat het doorgaans voor meer wooncomfort zorgt.”

De verbouwing van de huurappartementen in de Bergansiuskazerne loopt na wat vertraging nu goed. Lange levertijden van bouwmaterialen zorgden voor wat vertraging. We verwachten dat de bouw- en inrichtingswerkzaamheden rond maart/april 2023 klaar zijn.
 

Kijk hieronder voor meer informatie.

Wie is wie

WJ Vastgoed is ontstaan vanuit een bouwbedrijf met jarenlange ervaring op het gebied van bouwen en ontwikkelen. WJ Vastgoed is een bouwende vastgoedontwikkelaar en vastgoedbelegger. Zij heeft veel ervaring met de renovatie, transformatie en nieuwbouw van vastgoed op grote schaal. We zijn actief in de 4 grote steden Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag en omstreken. Kortom: we bouwen en ontwikkelen enthousiast binnen de gehele randstad en daarbuiten. Het team van WJ Vastgoed heeft alle kennis en expertise in huis op het gebied van vastgoedontwikkeling en bouwen. WJ Vastgoed werkt veel samen met zeer ervaren architecten, financiers, aannemers, onderaannemers.

Deel deze pagina